Cambodjaans

Amok trey de lekkerste specialiteit uit Cambodja

Amok trey de lekkerste specialiteit uit Cambodja

500 gr witvisfilet kleingesneden 2 st citroengras fijngesneden 2 theelepels verse galanga fijn geraspt 2 teentjes knoflook fijn gesneden 3 stuks sjalot fijngesneden 4 limoenblaadjes zonder het nerf fijngesneden 1 tl Thaise chilipasta 1 tl kurkuma gemalen 1 tl  Prahok 2 el vissaus 1 tl vloeibare palmsuiker ½ tl zout 1 dl kokosmelk 2 el gesmolten santen 2 eieren Peper…

Rijstflensje gevuld met gehakt uit de Cambodjaanse keuken

Rijstflensje gevuld met gehakt uit de Cambodjaanse keuken

Spicy gehaktballetjes Doe het gehakt in een kom en voeg de knoflook, vissaus, kippenbouillonpoeder, maïzena, peper uit de molen, suiker, zout en de geroosterde pinda’s door.Rol nu van het gehakt 20 stuks kleine gehaktballetjes ter grote van een 1 euro munt. Prik per 1 bamboespies 2 gehaktballetjes op een spies en leg de spiesjes op een bakplaat met wat bakpapier.Bak…

kip met mini bok choy naar Cambodjaans recept

kip met mini bok choy naar Cambodjaans recept

Snij het kippendijenvlees in kleine stukjes en doe deze stukjes in een kom.Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak op laag vuur de citroengraspasta, kerriepoeder en de chilipasta kort aan.Voeg dan de in stukjes gesneden kippendijvlees toe en bak dit op laag vuur 5 minuten mee.Blus dit af met de kokosmelk en groentebouillonpoeder en breng dit aan de kook.Zet…

Pepervlees met zoete aardappel een Cambodjaanse specialiteit

Pepervlees met zoete aardappel een Cambodjaanse specialiteit

Doe de suiker samen met het water in een pan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat de suiker op laag vuur karameliseren. Blus de suiker dan af met de kippenbouillon en breng dit aan de kook.Voeg dan het varkensvlees, knoflook, vissaus, gemalen peper, palmsuiker en de gember toe en kook het varkensvlees 20 minuten…

Varkensvlees met Prahok uit de Cambodjaanse keuken

Varkensvlees met Prahok uit de Cambodjaanse keuken

Bereiding varkensvlees met Prahok Snij het buikspek in kleine stukjes. Pak dan een groot keukenmes en snij de stukjes buikspek zo fijn totdat je de consistentie van een grof gehakt hebt. Voeg dan de Prahok ( een gefermenteerde vissaus maar dan niet gefilterd) en de knoflook toe en hak alles verder door totdat de massa glad is. Saus voor de…

Galanga dressing de smaakmaker uit Cambodja

Galanga dressing de smaakmaker uit Cambodja

Schil de galanga en snij de galanga in kleine stukjes. Doe de stukjes galanga dan in de vijzel en stamp de stukjes tot pulp. Giet de pulp dan door een zeefje en vang het galangavocht op. Maak de knoflook schoon snij deze in kleine stukjes en voeg deze aan het galanga sap toe.  Meng er dan de palmsuiker, zout, vissaus,…

Chili pasta de smaakmaker uit de keuken van Cambodja

Chili pasta de smaakmaker uit de keuken van Cambodja

Doe de gedroogde pepers in een kom en giet er heet water over. Laat de pepers minimaal 15 minuten in het water wellen zodat ze weer zachter kunnen worden. Giet na 15 minuten de pepers op een zeefje en droog ze met een stuk keukenpapier af. Snij de pepers dan in kleine stukjes en doe de pepers in een vijzel.…

Roergebakken biefstuk met kampot peperkorrels cambodjaans gerecht

Roergebakken biefstuk met kampot peperkorrels cambodjaans gerecht

Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht Kampot is een peperkorrel uit Cambodja. Omdat Cambodja vroeger een Franse kolonie was, werd de peper jarenlang gebruikt in het haute cuisine van Frankrijk. Kampot is de reden dat de chilipepers in Cambodja niet zo populair zijn geworden als in omringende landen. Is er behoefte aan scherper eten? Dan worden de kampot pepers…

Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja

Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja

Kroeung ingrediënten 2 stuks citroengras fijn gesneden 10 teentjes knoflook fijn gesneden 1 sjalot fijn gesneden 1 el galanga fijn gesneden 1 el verse krachai fijn genraspt 15 stuks limoenblaadjes fijn gesneden 1 rode chilipeper zonder het zaad fijn gesneden 1 tl zout 1 tl kurkuma Doe de ingrediënten voor de Kroeung pasta in een vijzel  en stamp deze tot…