Zo maak je zeewolf op Galicische wijze naar traditioneel recept portioneer de vis in 9 gelijke stukken.Leg de uien op de bodem van een vuurvaste schaal en leg hier de vis op.Bestrooi dit met zout en peper.Meng de amandelschaafsel, knoflook, saffraan, tomaat, kappertjes en de olijfolie in een kom goed door elkaar en giet dit over de zeewolf.Bak de vis…
bosui met manchego kaas en serranoham naar Spaans recept Blancheer de bosui in ruim water en spoel deze daarna goed koud. Dep de bosui droog en rol en de serranoham omheen. Leg de bosui rolletjes in een ovenschaal en ga verder met de saus. Doe de boter en de knoflook in een kleine steelpan en laat deze zachtjes smelten. Voeg…
Schil de aardappels snij een kapje eraf en hol de aardappels uit.( zorg wel dat de buitenkant heel blijft).Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uitgeholde aardappels aan alle kanten goudbruin.Haal ze dan uit de pan en zet de aardappels in een ovenschaal.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uien en knoflook kort aan.Voeg…
Gebakken aubergine met Cabrales naar Spaans recept Snij de aubergine in plakken van 1 cm. Leg de plakken op een plateau en bestrooi deze met zout. Laat dit 10 minuten marineren en dep de plakken dan droog met wat keukenpapier. Verhit ruim olijfolie in een tefalpan en bak de plakken aan allebei de kanten goudbruin. Haal de aubergine dan uit…
Sardine gemarineerd in paprika en komijn Spaans recept Haal de hele sardines door de bloem klopt het overtollige bloem weg en leg ze op een bord. Verhit de olijfolie in een tefalpan en bak de sardines aan allebei de kanten goudbruin. Haal de filets dan uit de pan en bak de knoflook en sjalot, laurierblad en de peterselie kort mee.…
Met manchego gevulde champignons uit de Spaanse keuken Haal de stelen van de champignons en snij deze fijn.Verhit de olijfolie in een tefal pan en bak de ui en de knoflook kort aan.Voeg dan de fijngesneden champignon stelen en de paprika toe en bak deze gaar.Voeg dan de chorizo en de sherry toe en bak deze kort mee.Haal de pan…
Stoofpotje van kip met wilde spinazie uit de Spaanse keuken Snij de kippendijen in stukjes doe deze in een kom en marineer met de knoflook, zout, komijn en kurkuma ( minimaal 15 minuten).Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip 2 minuten aan.Voeg dan de uien toe en bak deze 1 minuut mee.Voeg dan de wilde spinazie toe…
Pinchos van kippendijenvlees met komijn naar Spaans recept Doe de kipstukjes in een komen voeg de komijn, koriander, knoflook, limoensap, olijfolie en het zout en peper toe.Roer dit goed door dek dan de kom af en laat dit 4 uur in de koelkast marineren.Haal na 4 uur de kip uit de koelkast en prik deze op de spiesen.Grill de spiesen…
Pinchos van varkenshaas met gerookte paprika Spaans recept Meng alle ingrediënten ( behalve het vlees) door elkaar in een kom.Voeg dan het vlees toe en laat dit 5 uur marineren.Prik het vlees op een houten pen en bak het vlees gaar in een BBQ of in een tefalpan.
Makreel ingemaakt cabella en escabeche naar Spaans recept Snij de makreelfilets in 4 stukken.Meng de bloem met de pimenton en de komijn goed door elkaar en leg dit op een bord.Haal de stukken makreelfilet door het bloemmengsel en leg dit op een bord.Verhit de olijfolie in een tefalpan en bak de makreel twee minuten aan op elke kant ( laag…