Bier

Gebakken bospaddenstoelen met witte trappistenbier

Gebakken bospaddenstoelen met witte trappistenbier

  Maak de bospaddenstoelen goed schoon. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook en de sjalotten  kort aan. Voeg dan de bospaddenstoelen toe en bak deze kort mee. Blus af met het witbier en laat dit doorkoken totdat het meeste vocht verdampt is. Haal dan de pan van het vuur en breng op smaak met zout en…

Cantharellen bakken

Cantharellen bakken

Maak de Cantharellen goed schoon.Verhit de olie in de pan en bak de knoflook kort aan.Voeg de Cantharellen toe en bak deze kort mee.Blus af met het witbier en laat dit doorkoken totdat het meeste vocht verdampt is.Haal dan de pan van het vuur en voeg de bieslook en wat zout toe.Vergeet niet de rest van het bier op te…

Bokbierijs recept

Bokbierijs recept

Doe de suiker en het water in een pannetje en breng dit aan de kook. Als het kookt zet dan het vuur lager en laat dit 4 minuten zachtjes doorkoken. Haal dan de pan van het vuur en roer het flesje bier erdoor. Giet dit mengsel in een rvs bak en draai op in de ijsmachine.  

Chocolade biercake recept met maximus stout 8

Chocolade biercake recept met maximus stout 8

  Klop de boter samen met de suiker en het merg van het vanillestokje luchtig op in de keukenmachine. Voeg dan de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng dit door.  Voeg dan een voor een de eieren toe en meng dit voorzichtig door. Voeg dan het bier de yoghurt en de gesmolten chocolade toe en meng dit door.…

Kippendijenvlees gestoofd met Damm lemon en amandelen

Kippendijenvlees gestoofd met Damm lemon en amandelen

Kip met Damm Lemon en amandel uit de Spaanse keuken Marineer de kippenvlees samen met de knoflook, limoenrasp, pimenton de la Verra, zout en peper uit de molen. ( minimaal 1 uur). Verhit de olie in een pan en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin. Blus af met de kippenbouillon en de Damm Lemon en voeg de laurierblaadjes toe.…