Bier

Zoet zuur van Chioggia bietjes

Zoet zuur van Chioggia bietjes

Snij voor de Zoet zuur van Chioggia bietjes de bietjes zo dun mogelijk op de mandoline. En nee dit is geen instrument om muziek op te maken! Meng de plakjes biet met veel zout en wrijf het zout er goed in. Laat het zout 10 minuten intrekken. Knijp na 10 minuten het overtollige vocht uit de bietjes doe deze in…

Goede Raat honingbier dressing

Goede Raat honingbier dressing

Voor de Goede Raat honingbier dressing heb je een lokaal biertje uit Houten nodig. Kun je dat niet vinden gebruik dan een fruitig ander bier en voeg wat extra honing toe. Schenk het flesje honingbier (Goede Raat ) in een pannetje en voeg de sjalot, knoflook en limoenschil toe. Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en…

herfstbok bierijs van Maximus Bock 7

herfstbok bierijs van Maximus Bock 7

Doe de eidooiers samen met 1 dl melk, 1 dl slagroom en de suiker in een kom en roer dit goed door. Giet de flesjes bokbier in een pan en kook de bier tot stroop dikte in. Blus de bier stroop dan af met de rest van de melk en slagroom en breng dit weer aan de kook. Ze dan…

Kriek lambiek chocolade taart

Kriek lambiek chocolade taart

Doe de Kriek Lambiek bier in een pannetje kook dit in tot stroop en laat even afkoelen. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Klop de eieren samen met de suiker luchtig in de keukenmachine. Voeg dan beetje bij beetje de biersiroop toe en meng dit goed door. Zet de keukenmachine dan uit en meng er voorzichtig de bloem,…

Stoofperen gestoofd in liefmans cuvee brut

Stoofperen gestoofd in liefmans cuvee brut

Doe de geschilde stoofperen in een pan en voeg het water, rode wijn, crème de cassis, suiker, steranijs, kaneelstokje en vanillestokje toe. Breng de pan aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat de peertjes zachtjes gaar worden en breng evt nog op smaak met wat suiker.  

Verse zilver uien ingemaakt in balsamico en witbier

Verse zilver uien ingemaakt in balsamico en witbier

Verse zilver uien ingemaakt in balsamico en witbier   Maak de uitjes schoon. Verhit de olie in de pan en bak de uitjes goudbruin. Zet dan het vuur lager en strooi er de suiker over. Laat dit voorzichtig karamelliseren, blus af met de kippenbouillon en balsamico. Voeg het laurierblad toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur…