Warm gerookte Pietermanfilet met zoetzuur Chioggia biet en een honing bier dressing van Goede Raat Is een van de gerechten die wij maken tijdens de koken met bier kookworkshop. Rook de Pieterman a la minute af in de rookoven. Serveer dit met de gemarineerd Chioggia bietjes en de honingbier dressing van brouwerij de Hommels in Houten.
Snij voor de Zoet zuur van Chioggia bietjes de bietjes zo dun mogelijk op de mandoline. En nee dit is geen instrument om muziek op te maken! Meng de plakjes biet met veel zout en wrijf het zout er goed in. Laat het zout 10 minuten intrekken. Knijp na 10 minuten het overtollige vocht uit de bietjes doe deze in…
Voor de Goede Raat honingbier dressing heb je een lokaal biertje uit Houten nodig. Kun je dat niet vinden gebruik dan een fruitig ander bier en voeg wat extra honing toe. Schenk het flesje honingbier (Goede Raat ) in een pannetje en voeg de sjalot, knoflook en limoenschil toe. Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en…
Doe de eidooiers samen met 1 dl melk, 1 dl slagroom en de suiker in een kom en roer dit goed door. Giet de flesjes bokbier in een pan en kook de bier tot stroop dikte in. Blus de bier stroop dan af met de rest van de melk en slagroom en breng dit weer aan de kook. Ze dan…
Doe de Kriek Lambiek bier in een pannetje kook dit in tot stroop en laat even afkoelen. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Klop de eieren samen met de suiker luchtig in de keukenmachine. Voeg dan beetje bij beetje de biersiroop toe en meng dit goed door. Zet de keukenmachine dan uit en meng er voorzichtig de bloem,…
Doe de geschilde stoofperen in een pan en voeg het water, rode wijn, crème de cassis, suiker, steranijs, kaneelstokje en vanillestokje toe. Breng de pan aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat de peertjes zachtjes gaar worden en breng evt nog op smaak met wat suiker.
Doe de witbier , sjalot, knoflook en limoenschil in een pannetje en kook dit in tot de helft.Voeg dan de balsamico en de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Verse zilver uien ingemaakt in balsamico en witbier Maak de uitjes schoon. Verhit de olie in de pan en bak de uitjes goudbruin. Zet dan het vuur lager en strooi er de suiker over. Laat dit voorzichtig karamelliseren, blus af met de kippenbouillon en balsamico. Voeg het laurierblad toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur…
Maak de zalm schoon en snij deze in dunne plakjes. Neem een groot wit bord en strooi hier wat grof zeezout en gemalen peper op. Verdeel de dun gesneden plakjes zalm over het bord en strooi er nog wat zeezout en gemalen peper over. Verdeel nu de gratinsaus over de zalmplakjes en gratineer de zalm af. Garneer af met de…
Meng het ei met de eidooiers, knoflook, korenwolf trappiste bier in een rvs kom. Klop dit au bain-marie luchtig min 70 c. Giet dit mengsel in de keukenmachine en klop dit koud. Meng er nu de geslagen slagroom door en bewaar in de koelkast.