Meng het zout met de suiker en het kleurzout door elkaar in een kom. Doe de zalmen in een rvs bak strooi er het zout over en verdeel dit goed over de zalmen. Zet dan de zalmen iets onder druk en zet de rvs bak in de koelkast. Laat de zalmen 8 uur onder druk marineren. Haal na 8 uur…
Spice wise creme van donkere chocolade met limoen en vanille We dragen bij Keukenvuur graag bij aan de ontwikkeling om te koken met minder zout of dat zelfs helemaal zoutloos te doen. Daarom gebruiken we het boek Spice Wise van Michel Hanssen tijdens de workshop. We gebruiken het boek om zelf te leren de kruidenmengsels te maken en daar meteen…
Snij de ossenhaas met een mes in dunnen reepjes ( De snelle manier is in een keukenmachine opdraaien doe dat alleen niet te lang ander blijft er weinig structuur over). Snij de reepjes dan in klein blokjes en hak ze verder fijn totdat je de juiste consistentie hebt. Doe de tartaar in een kom en meng er vervolgens de…
Snel en makkelijk te maken Crème karamel recept voor oven of steamer Snel en makkelijk te maken Crème karamel recept voor oven of steamer Werkwijze basis crème karamel Doe 4 dl melk met het suiker en de merg van een vanillestokje in een pan en verwarm dit net zo lang totdat de suiker goed is opgelost. Giet dit mengsel dan…
Zo stoof je sukade vlees op de makkelijkste manier Zo stoof je sukade vlees op de makkelijkste manier Haal de plakjes sukade aan beide kanten door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten aan. Doe dan het vlees in een grote kookpan en voeg de bouillon toe. Breng dit aan de…
Hete bliksem met gedroogde appels en winterpostelein Doe de aardappels samen met de geschilde appels en 1 theelepel zout in een pan en voeg net zo veel water toe totdat alles net onder staan. Breng de pan met water aan de kook zet dan het vuur lager en laat alles zachtjes gaar worden. Als de aardappels gaar zijn giet…
Dressing van Goede Raat honing bier voor warm gerookte zalm Meng het Goede raat met de sjalot, knoflook en limoenschil in een pannetje en kook dit in tot de helft.Voeg dan de balsamico en de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Deze dressing kun je gebruiken voor Warm gerookte zalm met botersla en zoet zuur…
Zoet zuur marinade recept voor wintergroenten met botersla Meng alle ingrediënten in een pan en breng dit aan de kook. Laat de marinade 1 minuutje zachtjes doorkoken en zet dan het vuur uit. Doe de marinade in een platte bak en laat deze iets afkoelen. Voeg dan de geblancheerde wintergroenten toe en laat afkoelen in de marinade.
witte chocolade mousse met sinaasappel voor amandeltaart Week de gelatine in een kom met koud water. Smelt de chocolade au bain-marie in een pan. Verwarm de grand marnier in een pannetje knijp het overtollige water uit de gelatine en los dit op. Haal de chocolade uit de bain marie en voeg de eieren en galantine toe. Roer goed door tot…
melk chocolade mousse voor cake witte chocolade en amandel Week de gelatine in een kom met koud water. Smelt de chocolade au bain-marie in een pan. Verwarm de chocolade likeur in een pannetje knijp het overtollige water uit de gelatine en los dit op. Haal de chocolade uit de bain marie en voeg de eieren en galantine toe. Roer…