Basisrecepten

klassieke escargot gratinsaus de Bijenkorf

klassieke escargot gratinsaus de Bijenkorf

Verhit de boter in een pan en bak de knoflook en de slakken aan. Blus dan af met de cognac zorg dat het vuur eruit is en zet dan de pan uit. Draai de slakken door de fijne plaat van de hobart en doe dit in een kom. Verwarm de bechamelsaus voeg de tijm en  de slakken mix toe en…

gemarineerde ossenhaas

gemarineerde ossenhaas

Wrijf de ossenhaas in met het zout en laat dit 24 uur marineren. Dep de ossenhaas dan droog en smeer met de grove mosterd in. Druk de ossenhaas dan door de kruiden en rol strak in. Uiencompote voor de ossenhaas Alles lekker inkoken en op smaak maken met peper en zout

PX sherry mousse Swarte Schaep

PX sherry mousse Swarte Schaep

Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pannetje de px sherry, amaretto en het suikerwater en breng dit aan de kook. Voeg dan de uitgeknepen gelatine toe en los dit op. Zet dan het vuur uit en laat de massa goed afkoelen. Meng er dan de geslagen slagroom door en stort dit in een terrine vorm of in…

Souffle deeg duits lekker voor mep

Souffle deeg duits lekker voor mep

Doe de poedersuiker, bloem en de amandelpoeder in een kom en meng dit goed door. Voeg dan de eigeel en de hele eieren toe en meng dit door. Voeg dan de geslagen eiwitten toe meng voorzichtig door en geef een smaakje. In beboterde en gesuikerde vormpjes ooit 220c au bain marie 15 min. Nu ff nakijken voor rational.