Afrikaans

Vegetarische bunny chow een smeltkroes uit de Indiase keuken

Vegetarische bunny chow een smeltkroes uit de Indiase keuken

250 gr kikkererwten uit blik 8 harde mini broodjes uitgehold 2 uien fijngesneden 1 el gemberknoflookpasta 3 st trostomaat in blokjes gesneden 2 tl garam masala 2 tl amchoorpoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl komijnzaad 1 tl venkelzaad 2 tl korianderpoeder 1 tl kurkuma 2 tl kerriepoeder 1 rode chilipeper in ringetjes gesneden 1 tl mosterdzaad 2 dl groentebouillon 1…

Aubergineshakshuka lekker als onderdeel van een Mezze

Aubergineshakshuka lekker als onderdeel van een Mezze

Dep de gesneden aubergine droog met wat keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan  en bak de aubergine aan allebei de kanten kort aan. Haal de aubergine dan uit de koekenpan en laat de aubergine uitlekken op wat keukenpapier. Verhit olie in een koekenpan voeg de knoflook toe en bak kort aan. Voeg dan de gesneden ui toe en bak…

Suikerstroop voor oliebollen sweet dumpling  van zuid afrika

Suikerstroop voor oliebollen sweet dumpling van zuid afrika

Suikerstroop voor oliebollen sweet dumpling van Zuid Afrika Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en laat het deeg rijzen. Verdeel het dan in kleine balletjes en frituur deze balletjes goudbruin. Haal uit de frituur en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe ze dan in de suikersiroop en laat ze daarin afkoelen. Recept voor de lekkerste oliebollen uit Zuid…

Chutney van bittere meloen bitter gourd sopropo

Chutney van bittere meloen bitter gourd sopropo

Chutney van bittere meloen bitter gourd sopropo heerlijk bij de maaltijd   Snij de sopropo in de lengte doormidden. Verwijder de zaden  en bestrooi met zout. Laat dit in uur marineren en spoel dan het zout onder de kraan weg. Dep de sopropo droog en snij deze in kleine stukjes. Meng de sopropo met de rest van de ingrediënten in…

Gebakken noedels een recept uit mauritius

Gebakken noedels een recept uit mauritius

Gebakken noedels een recept uit de keuken van Mauritius   Meng in een kom de sushiazijn. sojasaus, oestersaus, knoflooksaus, vissaus en de sesamolie door elkaar en verdeel dit over 2 kommetjes. Marineer in 1 kom de garnalen en in de andere kom de kip hiermee. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Voeg dan de garnalen toe en bak de garnalen…

Gestoofd taroblad  recept uit de keuken van mauritius

Gestoofd taroblad recept uit de keuken van mauritius

Gestoofd taroblad recept uit de keuken van Mauritius Stamp de knoflook en de gember tot een pasta in een vijzel. Verhit de olie in een wok en bak de spek en de ui kort aan. Voeg dan de gember knoflookpasta toe en bak kort mee. Voeg dan de taroblad en de tamarindepasta toe bak even door en doe dan een…