250 gr kikkererwten uit blik 8 harde mini broodjes uitgehold 2 uien fijngesneden 1 el gemberknoflookpasta 3 st trostomaat in blokjes gesneden 2 tl garam masala 2 tl amchoorpoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl komijnzaad 1 tl venkelzaad 2 tl korianderpoeder 1 tl kurkuma 2 tl kerriepoeder 1 rode chilipeper in ringetjes gesneden 1 tl mosterdzaad 2 dl groentebouillon 1…
Dep de gesneden aubergine droog met wat keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine aan allebei de kanten kort aan. Haal de aubergine dan uit de koekenpan en laat de aubergine uitlekken op wat keukenpapier. Verhit olie in een koekenpan voeg de knoflook toe en bak kort aan. Voeg dan de gesneden ui toe en bak…
Zahtar de smaakmaker van de keuken uit het midden oosten Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar in een afgesloten weckpot.
Suikerstroop voor oliebollen sweet dumpling van Zuid Afrika Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en laat het deeg rijzen. Verdeel het dan in kleine balletjes en frituur deze balletjes goudbruin. Haal uit de frituur en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe ze dan in de suikersiroop en laat ze daarin afkoelen. Recept voor de lekkerste oliebollen uit Zuid…
De lekkerste oliebollen sweet dumpling van Zuid Afrika kaimati Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en laat het deeg rijzen. Verdeel het dan in kleine balletjes en frituur deze balletjes goudbruin. Haal uit de frituur en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe ze dan in de suikersiroop en laat ze daarin afkoelen.
Chutney van bittere meloen bitter gourd sopropo heerlijk bij de maaltijd Snij de sopropo in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en bestrooi met zout. Laat dit in uur marineren en spoel dan het zout onder de kraan weg. Dep de sopropo droog en snij deze in kleine stukjes. Meng de sopropo met de rest van de ingrediënten in…
Gebakken noedels een recept uit de keuken van Mauritius Meng in een kom de sushiazijn. sojasaus, oestersaus, knoflooksaus, vissaus en de sesamolie door elkaar en verdeel dit over 2 kommetjes. Marineer in 1 kom de garnalen en in de andere kom de kip hiermee. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Voeg dan de garnalen toe en bak de garnalen…
Gestoofd taroblad recept uit de keuken van Mauritius Stamp de knoflook en de gember tot een pasta in een vijzel. Verhit de olie in een wok en bak de spek en de ui kort aan. Voeg dan de gember knoflookpasta toe en bak kort mee. Voeg dan de taroblad en de tamarindepasta toe bak even door en doe dan een…
Vis in vindaye recept uit de keuken van Mauritius Fish Vindaye Doe de sjalotten samen met de azijn in een kom en laat dit 5 minuten marineren. Meng in een kom de grove mosterd, zout, knoflook, kurkuma, chilivlokken, mosterdolie en het water goed door elkaar tot een pasta. Verhit olie in een pan en bak de visfilet aan…
Rougaille de smaak maker van gerechten uit de keuken van Mauritius Stamp de gember en de knoflook fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en bak de uien en de paprika kort aan . Voeg dan de gember knoflook puree toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten toe en bak deze kort mee.…