Zwarte olijven gemarineerd naar spaans recept

Ingrediënten

500 gr zwarte olijven
1 theelepel gemalen komijn
2 dl vocht van de olijven
2 teentjes knoflook fijngesneden
3 gedroogde chilipepers fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1 eetlepel gesneden peterselie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zwarte olijven gemarineerd met knoflook naar Spaans recept

 

Giet de olijven af en vang  het olijvenvocht op. Snij de olijven in de lengte doormidden. Verwarm een koekenpan en doe hier de olijfolie in. Voeg de  knoflook en chilipepers  toe en laat dit zachtjes bakken. (+/- 2 minuten). Blus af met het vocht van de olijven en voeg de gesneden olijven, komijn ,tijm, balsamico en peterselie toe. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur uit. Presenteer dit gerecht in een terracotta schaal en zet het in de koeling.