Zuurkoolsoep is zo lekker en snel klaar te maken

Ingrediënten

1 kg zuurkool
3 uien fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel roomboter
2,5 ltr kippenbouillon
5 dl room
1 dl half geslagen room
Verse nootmuskaat

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit de boter in een pan en stoof de uienblokjes en knoflook zachtjes aan. Voeg dan de zuurkool toe en stoof deze zachtjes mee. Voeg dan de kippenbouillon en de gemalen komijn  toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes trekken en zet dan het vuur uit. Draai de soep dan met een staafmixer glad en voeg de room toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in kleine kopjes met een beetje van de half geslagen room erop en maak af met wat verse nootmuskaat

Natuurlijk kun je de soep ook vegetarisch maken. Vervang de kippenbouillon dan voor een vegetarisch versie. Je kunt er ook altijd extra garnituur in doen bv stukjes worst of gebakken spekjes.. Doe dat dan gelijk in het kleine kopje en schenk er dan de soep op.

Meer inspiratie voor soep nodig?