Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Zuurkoolsoep is zo lekker en snel klaar te maken
Ingrediënten
1 kg zuurkool
3 uien fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel roomboter
2,5 ltr kippenbouillon
5 dl room
1 dl half geslagen room
Verse nootmuskaat
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Verhit de boter in een pan en stoof de uienblokjes en knoflook zachtjes aan. Voeg dan de zuurkool toe en stoof deze zachtjes mee. Voeg dan de kippenbouillon en de gemalen komijn toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes trekken en zet dan het vuur uit. Draai de soep dan met een staafmixer glad en voeg de room toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in kleine kopjes met een beetje van de half geslagen room erop en maak af met wat verse nootmuskaat
Natuurlijk kun je de soep ook vegetarisch maken. Vervang de kippenbouillon dan voor een vegetarisch versie. Je kunt er ook altijd extra garnituur in doen bv stukjes worst of gebakken spekjes.. Doe dat dan gelijk in het kleine kopje en schenk er dan de soep op.
Meer inspiratie voor soep nodig?