Zuid afrikaanse stoofpot van kip met berbere specerijen uit de keuken van zuid afrika doro wat

Ingrediënten

6 kippenpoten
2 eetlepels limoensap
1 theelepel zout
2 eetlepels olie
3 uien fijngesneden
4 eetlepels niter kebbeh ( recept staat op de site )
3 teentje knoflook fijngesneden
1 eetlepel gemberwortel geraspt
½ theelepel gemalen kardemom
¼ theelepel gemalen fenegriek
beetje nootmuskaat
2 eetlepels paprika poeder
4 theelepels berbere ( recept staat op de site )
2 dl rode wijn
2 dl water

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Afrikaanse stoofpot van kip met berbere specerijen

Doe de kippenpoten in een kom en marineer ze met limoensap en zout . ( 30 min )Verhit een koekenpan met wat olie en bak de uien goudbruin.Voeg dan de Niter kebbeh , knoflook, gember, kardemom, fenegriek en nootmuskaat toe en laar dit zachtjes meebakken.Voeg dan de Berbere en paprikapoeder toe en laat dit 1 minuut zachtjes mee bakken.Voeg nu de wijn en het water toe en breng dit aan de kook.Voeg de gemarineerde kippenpoten toe en laat dit zachtjes gaar worden.