Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Zoetzuur van ananas asinan nanas
Ingrediënten
500 gr ananas schoongemaakt en in grove stukken gesneden
3 sjalotten in dunne ringetjes gesneden
1 theelepel ketoembar
1 steranijs
2 rode pepers zonder het zaad fijngesneden
1 kaneelstokje
4 st kruidnagel
5 peperkorrels gebroken
50 gr suiker
5 dl appelazijn
1 theelepel zout
zonnebloemolie
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Zoet zuur van ananas lekker als garnituur voor bij een rijsttafel
Verhit olie in een pan en bak de sjalot en de pepers kort aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en breng alles aan de kook. Kook de ananas beetgaar en doe deze dan in een weckpot. Lekker met spicy gamba uit de Maleise keuken