Zoetzuur van ananas asinan nanas

Ingrediënten

500 gr ananas schoongemaakt en in grove stukken gesneden
3 sjalotten in dunne ringetjes gesneden
1 theelepel ketoembar
1 steranijs
2 rode pepers zonder het zaad fijngesneden
1 kaneelstokje
4 st kruidnagel
5 peperkorrels gebroken
50 gr suiker
5 dl appelazijn
1 theelepel zout
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zoet zuur van ananas lekker als garnituur voor bij een rijsttafel

Verhit olie in een pan en bak de sjalot en de pepers kort aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en breng alles aan de kook. Kook de ananas beetgaar en doe deze dan in een weckpot. Lekker met spicy gamba uit de Maleise keuken