Zoetzuur van butternut pompoen

Ingrediënten

500 gr Butternut pompoen geschild en in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel zout
Voor de marinade
0,5 dl sushiazijn
10 gr zout
0,5 dl mirin
1 kruidnagel
½ Spaanse peper in kleine ringetjes gesneden
½  teentje knoflook in dunne plakjes gesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

zoetzuur van butternut pompoen

 

Doe de pompoenblokjes in een kom en strooi het zout over. Meng dit goed door en laat dit 2 uur intrekken. Giet de pompoen na 2 uur op een zeef knijp de pompoen goed uit en doe deze in een kom. Verhit alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de pompoen toe en zet het vuur uit. Vul af in een schone weckpot en laat minimaal 2 dagen in de koeling staan voor gebruik.