Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Zoetzuur van butternut pompoen

Ingrediënten
500 gr Butternut pompoen geschild en in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel zout
Voor de marinade
0,5 dl sushiazijn
10 gr zout
0,5 dl mirin
1 kruidnagel
½ Spaanse peper in kleine ringetjes gesneden
½ teentje knoflook in dunne plakjes gesneden
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
zoetzuur van butternut pompoen
Doe de pompoenblokjes in een kom en strooi het zout over. Meng dit goed door en laat dit 2 uur intrekken. Giet de pompoen na 2 uur op een zeef knijp de pompoen goed uit en doe deze in een kom. Verhit alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de pompoen toe en zet het vuur uit. Vul af in een schone weckpot en laat minimaal 2 dagen in de koeling staan voor gebruik.