Zoete aardappel taartje met gamba het streetfood van vietnam

Ingrediënten

Voor het beslag
120 gr rijstebloem
250 gr bloem
4,5 dl water
½ tl zout
½ tl suiker
1 tl kurkuma
1 tl bakpoeder
Zout en peper
Voor de vulling
500 gr kleine Noorse garnalen
½ tl kippenbouillonpoeder
1 teentje knoflook fijn gesneden
500 gr zoete aardappel geschild
5 dl water
1 tl zout
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zoete aardappel taartje met gamba het Streetfood van Vietnam

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor het beslag in een kom tot een gladde massa. Marineer in een ander kom de garnalen met de bouillonpoeder, knoflook en wat zout en en laat dit minimaal 10 minuten marineren. Meng in een kom het zout met het water en roer dit net zo land door totdat het zout goed opgelost is. Snij ondertussen de zoete aardappel in dunne reepjes op een madoline leg dit in het zoute water en laat 10 minuten marineren. Haal na 10 minuten de zoete aardappel reepjes uit het water en dep goed droog. Meng de zoete aardappel goed door het beslag en breng op smaak met zout en peper. Zet de frituur op 170c en wacht tot deze goed op temperatuur is. Pak een kleine diepe soeplepel  en leg deze even in de olie. Haal de lepel er dan uit en giet een beetje van het beslag in de lepel.Leg hier wat gemarineerde Noorse garnalen op en dek dit af met wat beslag.

Frituur het zoete aardappel taartje met gamba goudbruin in 4 minuten en serveer met een peper soja dipsaus