Zoete aardappel met walnoten en stilton

Ingrediënten

150 gr walnoten in stukjes gesneden
1 kg zoete aardappel geschild en in schuine stukken van 2 cm dik gesneden
1 theelepel poedersuiker
4 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalot fijngesneden
3 eetlepels sushiazijn
1 dl walnotenolie
1 teentje knoflook fijngesneden
rasp van 1 citroen
1 theelepel ras el hanout kruiden
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels salie geplukt
200 gr Stilton kaas in stukjes gesneden
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zoete aardappels uit de oven met walnoot en stilton

Verwarm de oven voor op 170c .Meng de aardappels met zonnebloemolie , zout, peper, knoflook ras el hanout kruiden en bak deze in de oven in 20 minuten beetgaar. Haal dan uit de oven en laat afkoelen .Meng ondertussen de walnotenolie, sjalot, sushi azijn, rasp van de citroen, poedersuiker en de olijfolie goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.Leg de stukken aardappel op een mooi bord giet hier de dressing over en garneer af met de walnoten, stilton en de salieblaadjes.Tip: om de salie wat zachter te maken zou je de blaadjes eerst kunnen frituren.