Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Basisrecepten » Zoet zuur van Chioggia bietjes
Zoet zuur van Chioggia bietjes
Ingrediënten
Chioggia bietjes
zout
azijndressing
Rasp van limoenen
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Snij voor de Zoet zuur van Chioggia bietjes de bietjes zo dun mogelijk op de mandoline. En nee dit is geen instrument om muziek op te maken!
Meng de plakjes biet met veel zout en wrijf het zout er goed in.
Laat het zout 10 minuten intrekken.
Knijp na 10 minuten het overtollige vocht uit de bietjes doe deze in een kom en meng er azijndressing en limoenrasp naar smaak aan toe.
Voeg evt wat zout en peper toe. Zoet zuur van Chioggia bietjes kun je in een weckpot in de koelkast twee weken bewaren.
Gezellig koken met bier samen met vrienden
Dit recept is een onderdeel van Warm gerookte Pietermanfilet met Chioggia biet en een honing bier dressing van Goede Raat
Ook lekker:
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































