Zoet zuur van groenten en fruit naar vietnamees recept

Ingrediënten

1 wortel in dunne reepjes op de mandoline gesneden
½  papaya in dunne reepjes op de mandoline gesneden
1 kleine  groen mango in dunnen reepjes op de mandoline gesneden
1 theelepel zout
100 gr suiker
2 dl sushiazijn
2 eetlepels vissaus
1 teentje knoflook fijngesneden
1 rode peper zonder het zaad fijngesneden

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zoet zuur van groenten en fruit uit de Vietnamese keuken

Meng de wortel, papaja en de mango door elkaar in een kom voeg het zout toe dit 10 minuten marineren.  Spoel het zout onder de koud kraan van de groenten en fruit af en dep droog met wat keukenpapier Meng in een pannetje de sushiazijn, suiker, knoflook, vissaus en de peper door elkaar en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat dit goed afkoelen.  Giet dit over het groenten en fruit mengsel en bewaar in een afgedekt bakje in de koelkast.

Serveer deze dip bij de Vietnamese viskoekjes met kokos zoete aardappel en crab