Zoet zure zeebaars uit de oven recept uit de Filipijnse keuken

 

Schub de zeebaars in een plastic zak of onder de kraan met een klein mesje. Verwijder dan de ingewanden spoel de vis schoon onder de koude kraan en dep droog. Of je kunt dit door de visboer laten doen!

Bestrooi de vis aan de binnenkant met 1 theelepel zout en wrijf de zout er goed in. Meng in een kom de kokosazijn of als je dit niet kan vinden de appelazijn met het water, 1 theelepel zout en de suiker en blijf net zo lang met een garde roeren totdat de suiker goed is opgelost. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de vis aan allebei de kanten 3 minuten op hoog vuur aan. Haal de vis dan uit de pan leg op wat keukenpapier en laat de vis uitlekken. Doe de vis dan in een ovenschaal en ga verder met de saus.

Verhit de pan opnieuw waar je de vis in hebt gebakken en bak de knoflook kort aan. Voeg dan de gesneden ui toe en bak deze op laag vuur mee totdat de ui zacht is. Zet dan het vuur weer hoger voeg de gember en de azijnmix toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de paprika, selderij en de wortel toe meng goed door en laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg dan het maïzena mengsel toe voor de binding van de saus en giet de saus over de vis. Bak de vis in de saus verder gaar in een oven van 180c in ongeveer 18 minuten. Haal de vis dan uit de oven en garneer met wat gesneden bosui.