Zo maak je zelf worcestershire saus

Ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie
4 sjalotten fijngesneden
3 eetlepels tamarindepasta
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden verse gember
1 rode peper zonder de zaadjes in kleine ringetjes gesneden
25 gr gezouten ansjovisfilets  fijngesneden
½  klein blikje tomatenpuree
2 stuks kruidnagel
2 eetlepels appelstroop
1 dl Black Strap Molasses
3 dl appelazijn
1 dl donker bier
1 dl sinaasappelsap
2 Zeste van een limoen
2 dl water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je zelf Worcestershire saus

 

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de slot  kort aan. Voeg dan de tamarinde, knoflook, gember en de rode peper toe en bak dit 1 minuut zachtjes mee. Voeg de ansjovis, kruidnagel,  tomatenpuree, appelstroop, appelazijn, Black Strap Molasses, bier, sinaasappelsap, water, en de zeste toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Haal  dan het pannetje van het vuur  en doe dit in een schoon  potje. Sluit af met een deksel en laat de Worcestershire saus eerst afkoelen voor je deze in de koelkast zet +/- 12 maanden houdbaar.