Zo maak je zelf de basis wildfond voor sausen

Ingrediënten

1 kg botten van wild
500 gr afsnijsels van wild
4 ltr water
1 fles rode wijn
1 stuk buikspek van 200 gr
100 gr wortel grof gesneden
2 uien grof gesneden
1 wit van prei in stukken gesneden
½ knolselderij grof gesneden
1 teentje knoflook
10 jeneverbessen
2 trostomaten in stukken gesneden
1 kruidnagel
2 st folie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je zelf de basis wildfond voor sausen

Verwarm een oven voor op 250c doe de botten, buikspek  en de afsnijsel in een braadslee en bak dit 15 minuten in de oven. Voeg dan de groenten toe en bak deze 10 minuten mee.  Haal dan de braadslee uit de oven en leg de botten, groeten, buikspek  en de afsnijsels in een pan en vul deze met het water. Breng het water aan de kook en schuim dan de vloeistof af, voeg dan  wijn en de kruiden toe en laat de vloeistof 4 uur zachtjes pruttelen. Neem na  4 uur de pan van het vuur en zeef de vloeistof door een fijne zeef, laat de fond daarna inkoken tot ½  liter. Tip: je kunt deze basis invriezen in een ijsblokjes vorm of in plastic bekertjes, zo heb je iedere keer las je het nodig hebt steeds verse fond.