Zo maak je worstjes van fazant of ander gevogelte

Ingrediënten

1 st fazanten lever schoongemaakt ( kun je vervangen voor parelhoenlever)
200 gr fazantenfilet in blokjes gesneden
130 gr vers vet spek in kleine blokjes gesneden
1 ei
25 gr witbrood
4 eetlepels melk
2 sjalotten fijn gesneden
0,5  witte wijn
1 eetlepel roomboter
½ theelepel nootmuskaat geraspt
3 dl slagroom
1 darm voor de worstjes
1 theelepel zout
zout en peper

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 72,50 euro p.p.

Nu: 67,50 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je worstjes van fazant of ander gevogelte

Snij de korsten van het brood af en snij het brood in blokjes.Doe dit in een kom en voeg de melk toe. Laat dit 10 minuten in de staan ( dit is een panade).  Verhit de roomboter in een pan op laag vuur en stoof de sjalot in de witte wijn gaar en laat afkoelen. Doe het vers vet spek in de keukenmachine en draai dit samen met het ei fijn. Voeg dan de fazantenlever, gesneden fazant, geweekt brood, sjalotten, nootmuskaat, zout en peper uit de molen toe en draai dit goed glad. Haal de massa uit de keukenmachine doe dit in een kom en zet de kom op ijs. Laat goed afkoelen en spatel er dan voorzichtig de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout en vul met behulp van een spuitzak de darm af. Pocheer de worstjes in gevogeltebouillon of gaar ze op een lage temperatuur in de stoomoven.