Zo maak je verse bagels naar Amerikaans recept

 

Los de gist op in het lauwwarme water. Meng de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet in het kuiltje de boter, ei en het water en meng alles goed door totdat je een soep deeg krijgt. Dek de kom af met een natte theedoek en laat 15 minuten rusten. Haal het deeg uit de kom en bestrooi een werkblad met bloem. Werk het deeg 10 minuten goed door en doe het deeg weer terug in de kom. Dek dit weer af met de natte theedoek en laat het op kamertemperatuur 1,5 uur rusten zodat het in volume kan verdubbelen. Verdeel daarna het deeg in 6 stukken en vorm er bolletjes van, druk dan de bolletjes plat en rol er worstjes van. Maak van deze worstjes ringetjes door de uiteinden tegen elkaar aan te drukken. Laat de bagels weer onder een natte theedoek 25 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 210c. Breng een pan met water aan de kook en als het kookt zet dit dan weer zachter. Dompel de bagels per 3 in het water en laat dit op een zacht vuurtje 30 seconden per kant wellen. Haal ze daarna uit het water en laat de bagels uitlekken op keukenpapier. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier voorzichtig de bagels op. Smeer ze licht in met eiwit en bak de bagels af in +/- 20 minuten.

 

Laat een reactie achter