Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Zo maak je de traditionele paella uit valencia

Ingrediënten
1 groene paprika in blokjes gesneden
1 rode paprika in stukjes gesneden
2 uien in blokjes gesneden
1 gele paprika in stukjes gesneden
1000 gr kippendijen in stukjes gesneden
100 gr chorizo in kleine stukjes gesneden
200 gr gekookte gamba’s
0,5 dl olijfolie
250 gr tomaten in blokjes gesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
3 laurierblaadjes
2 theelepel saffraan geweekt in witte wijn
400 gr paellarijst
1,7 liter warme kippenbouillon
Zout en peper
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
erhit de olie in de pan en bak het kippenvlees samen met de knoflook kort aan. Voeg dan de rijst toe en bak dit op laag vuur kort mee. Voeg dan kruiden, chorizo, tomaten, groenten en 2 liter warme bouillon toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe totdat de rijst gaar is ( wel blijven roeren).Als de rijst gaar is voeg dan de gamba’s toe en breng op smaak met zout en peper.