Zo maak je snel verse tzatziki saus

Ingrediënten

2 komkommers
1 ltr stevige turkse yoghurt
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 theelepels zout
zout en peper om op smaak te brengen
evt wat knoflookpoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je snel verse Tzatziki saus

 

Schaaf de komkommers zo dun mogelijk in dunnen plakjes in de keukenmachine. Bestrooi de plakjes met zout en meng dit goed door leg dit op een zeef met een kom daaronder en laat dit 15 minuten uitlekken. Knijp na 15 minuten de komkommer plakjes goed uit en doe deze in een kom. Meng dit met de yoghurt, knoflook en breng op smaak met zout en peper. Evt kun je nog wat extra knoflookpoeder toevoegen voor de smaak.