Zo maak je schuim van hazelnoten voor hazelnoten taart

Ingrediënten

2 dl eiwit
350 gr suiker
30 gr aardappelzetmeel
100 gr hazelnoten in stukjes gesneden
Merg van een vanillestokje
citroensap

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Maak de kom van de keukenmachine goed vetvrij met  wat citroensap. Doe het eiwit , suiker en de merg van het vanillestokje in de kom en tik dit au bain-marie op tot 37c.Zet dan de kom in de keukenmachine en klop het eiwit totdat het in volume is verdubbelt. Zet dan de machine uit en spatel er dan voorzichtig het zetmeel en de stukjes hazelnoot door. Spuit het ruwe schuim op in plakken of maak er met een sjabloon vormen van. Droog het schuim op 130c  voor ongeveer 85 minuten. Recept voor kapsel van hazelnoot.