Zo maak je roomijs van thaise basilicum

Ingrediënten

7,5 dl melk
7,5 dl slagroom
2 theelepels anijspoeder
2 st steranijs
250 gr gepasteuriseerde eidooiers
300 gr suiker
½ bosje Thaise basilicum

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Meng in een rvs kom de eidooiers, 5 dl melk en de 300 gr suiker goed door elkaar. Doe de 2,5 dl melk die overblijft samen met de slagroom, steranijs en anijspoeder in een pan en breng deze aan de langzaam aan de kook. Ze dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en de melk en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!).Haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeef. Laat dit goed afkoelen. Als de ijsmassa goed koud is meng er dan de basilicumblaadjes door en draai op in een ijsmachine.