Zo maak je rendang van kip uit de maleise keuken

Ingrediënten

500 gr  kippendijenvlees
1,5  dl dikke kokosmelk
1 theelepels suiker
2 theelepels gemalen kokos
1 theelepel zout
1 dl olie
Rendang pasta
100 gr sjalot fijngesneden
3 teentjes  knoflook fijngesneden
3 kemirie noten fijngesneden
1 theelepel  kurkuma
2 eetlepels fijngesneden gember
1 theelepel trassi
2 stuks rode peper fijngesneden
1 theelepel gemalen koriander
2 theelepels venkelzaad
1 theelepel gemalen komijn
2 stuks limoenbladeren fijngesneden
2 theelepels  gemalen citroengras

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Zo maak je rendang van kip uit de Maleise keuken

 

Meng alle ingrediënten van de Rendang pasta  in een vijzel en maak er een pasta van. Verhit de olie in de wok en roerbak de Rendang pasta 1 minuut. Voeg de kip toe en bak dit op laag vuur 4 minuten mee. Blus af met de kokos en voeg het zout toe.Kook de kip gaar in de saus. Voeg op het laatst de gemalen kokos toe voor de binding.