Zo maak je pickel van bietjes

Ingrediënten

1 gekookte bietje in kleine blokjes gesneden
1 rauw bietje
2 eetlepels honing
1 sjalotje fijn gesneden
½ theelepel kardemom poeder
1 theelepel gele mosterdzaadjes
1 bird-eye peper in stukjes gesneden
1/2 dl frambozen azijn
1 eetlepelolijfolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je pickel van bietjes lekker als garnituur

Pak de rauwe biet in aluminium folie in een gaar deze op de BBQ. Haal dan uit de folie en snij in kleine dobbelsteentjes . Verhit olie in een pan en bak de sjalot  en de peper kort aan. Voeg dan de mosterdzaad toe en bak deze op laag vuur even mee. Mix er dan de kardemom, honing , bietjes en de azijn doorheen en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.