Zo maak je pate van kippenlevers

Ingrediënten

1500 gr kippenlevers
600 gr roomboter gesmolten ( niet te warm)
600 gr ganzenvet ( niet te warm)
1 dl port
0,5 dl madeira
0,5 dl cognac
20 gr kleurzout
50 gr honing
4 eieren
1 teentje knoflook fijn gesneden
2 sjalotten fijngesneden
1 dl jus de truffe
1 theelepel nootmuskaatpoeder
peper uit de molen
vers vet spek ( bestellen bij de beter slagerij)

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Zo maak je pate van kippenlevers

Draai alle ingrediënten fijn in de keukenmachine en wrijf door een zeef. Beleg een pate vorm met vers vet spek en stort hier de massa in, vouw dicht met vers vet spek. Gaar in de steamer op 90 c in ongeveer 70 minuten of au bain-marie in de oven.