Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Zo maak je zelf massaman curry pasta uit de thaise keuken

zo maak je Massaman curry pasta uit de Thaise keuken
Massaman curry is net als groene en rode curry een basis curry die je kunt verwerken in verschillende gerechten. In Massaman curry zitten wel veel meer specerijen dan in de groen of rode. Als je het kunt vinden gebruik dan de Siam kardamon. Die is in tegenstelling tot de groen versie wit en heeft een sterke menthol geur. Van de rode currypasta worden weer andere basispasta afleidingen gemaakt. Zo kun je er bv Panang curry pasta van maken door toevoeging van pinda’s. Voor het maken van een basis pasta voor Khaw Soi ( Noedelsoep uit Chang mai) voeg je aan de rode pasta een sterke kerriepoeder toe.
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Zo maak je Massaman curry pasta uit de Thaise keuken bereiding
Zo maak je zelf Massaman curry pasta uit de Thaise keuken
2 eetlepels kardemompeulen
1 kaneelstokje
3 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels komijnzaad
2 theelepel korianderzaad
1 theelepel geraspte nootmuskaat
6 rode pepers ( rawit, bird’s eye peper of spaanse peper)
1 stengel citroengras fijngesneden
10 limoenblaadjes zonder het nerf fijngesneden
½ theelepel zout
1 theelepel trassi
½ bosje koriander fijngesneden
Verhit de olie in een koekenpan en rooster op laag vuur de kardemom, kaneel en het korianderzaad.Doe de specerijen dan in een keukenmachine voeg de rest van de ingrediënten toe en draai tot een gladde pasta.Bewaar in de koelkast of verdeel de Massaman curry pasta in een ijsblokjes vorm en vries in.
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop