Zo maak je zelf massaman curry pasta uit de thaise keuken

zo maak je Massaman curry pasta uit de Thaise keuken

Massaman curry is net als groene en rode curry een basis curry die je kunt verwerken in verschillende gerechten. In Massaman curry zitten wel veel meer specerijen dan in de groen of rode. Als je het kunt vinden gebruik dan de Siam kardamon. Die is in tegenstelling tot de groen versie wit en heeft een sterke menthol geur. Van de rode currypasta worden weer andere basispasta afleidingen gemaakt. Zo kun je er bv Panang curry pasta van maken door toevoeging van pinda’s. Voor het maken van een basis pasta voor Khaw Soi ( Noedelsoep uit Chang mai) voeg je aan de rode pasta een sterke kerriepoeder toe.


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Zo maak je Massaman curry pasta uit de Thaise keuken bereiding

2 eetlepels kardemompeulen
1 kaneelstokje
3 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels komijnzaad
2 theelepel korianderzaad
1 theelepel geraspte nootmuskaat
6 rode pepers ( rawit, bird’s eye peper of spaanse peper)
1 stengel citroengras fijngesneden
10 limoenblaadjes zonder het nerf fijngesneden
½ theelepel zout
1 theelepel trassi
½ bosje koriander fijngesneden

Verhit de olie in een koekenpan en rooster op laag vuur de kardemom, kaneel en het korianderzaad.Doe de specerijen dan in een keukenmachine voeg de rest van de ingrediënten toe en draai tot een gladde pasta.Bewaar in de koelkast of verdeel in een ijsblokjes vorm en vries in.