Zo maak je spinsuiker voor desserts zonder machine

Ingrediënten

500 gr suiker
220 gr glucose
1,6 dl water
1 garde afgeknipt
Vetvrij papier
bezemsteel

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je spinsuiker voor desserts zonder machine

Allereerst de voorbereiding want je moet snel te werk gaan anders is de suikerstroop te hard. Leg een strook bakpapier op de grond en hang daarboven de bezemsteel. Dan kun je verder gaan met het maken van spinsuiker. Doe de suiker met de glucose en het water in een pan. Zet de pan op het vuur en breng dit zachtjes aan de kook ( niet te veel bewegen anders gaat de suiker grijnen). Kook de suiker tot tegen het karamelstadium aan en haal dan de pan van het vuur. Druk de pan in een bak met ijswater ( dit stopt het kookproces). Nu dip je de garde een beetje in de suikerstroop ( niet te veel anders krijg je brokken) en sla de garde heen en weer over de bezemsteel. Als je het goed hebt gedaan zie je nu suikerdraden over de bezemsteel. Herhaal dit totdat de suiker op is en bewaar de spinsuiker in een luchtdichte container.