Zo maak je sabayon ijstaart uit de italiaanse keuken

Ingrediënten

– 3 dl zoete witte wijn
– 150 gr suiker
– 4 bl gelantine
– 6 eidooiers
– 5 dl geslagen slagroom

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
week de gelatine in koud water. Vul een ruime pan voor 1/3 met water en breng dit aan de kook.Meng in een rvs kom de witte wijn, suiker en de eidooiers. Als het water kookt zet het vuur dan lager.Zet de kom op de pan en klopt met een garde het mengsel  langzaam op tot het dubbel in volume is. ( Zorg er wel voor dat het mengsel goed verwarmt is 60c )Giet het mengsel in een keukenmachine voeg de uitgeknepen gelatine toe en klop dit koud.Als het mengsel goed koud is meng het dan samen met de geslagen slagroom en stort dit in een taartvorm met een kapselbodem.Laat de taart goed opstijven in de koelkast.Tip: je kunt er allerlei smaken aan toevoegen.