Kip kebab of Murg Dalcha Kebab is een gerecht uit de keuken van Noord India. Dit recept zal je wat meer moeite kosten om het te maken omdat je er een nachtje van te voren mee moet beginnen. Ook bijzonder aan dit gerecht, de kip krijgt twee keer een marinade. De eerste keer in kruiden en de 2e keer in een mix van zuivel en kikkererwten. Een bijzonder lekker gerecht dat je echt moet proberen.

Dus begin met  de Chana dal in een kom te doen en vul de kom met water. Laat dit een nachtje staan en giet de Chana dal dan af. Doe de Chana dal in een keukenmachine en draai dit tot een gladde pasta.

1e marinade

Snij het kippendijenvlees in stukjes en doe dit in een kom. Voeg dan de gember knoflookpasta, citroensap, kerriepoeder en  garam masala toe meng goed door en laat de kip minimaal 2 uur marineren.

2e marinade

Doe de wei, Chana dal pasta, room, nootmuskaat en olie in een kom en meng dit goed door. Meng er dan de kip door en laat dit minimaal 2 uur marineren.

Haal na 2 uur de kip uit de marinade en laat de kip kebab even uitlekken op een vergiet. Steek de kip dan op spiesen en rooster de kip op een BBQ of bak gaar in de oven. Serveer er Naan brood bij

Indiase keuken kookworkshop bij kookstudio Keukenvuur in Utrecht:

Gezellig samen een Indiase maaltijd bereiden? Volg dan een kookworkshop uit de Indiase keuken bij kookstudio KEUKENvuur. Buiten de Indiase keuken hebben wij nog veel meer kookworkshops in ons assortiment. Wat is er nou leuk aan het volgen van een kookworkshops:

  • De gerechten zijn zo ontwikkeld dat iedereen er mee aan de slag kan.
  • Na het bereiden gezellig samen tafelen.
  • Ook leuke als teamuitje, teambuilding
  • Na het koken krijg je de recepten mee naar huis.
  • De workshop word begeleid door een professionele kok.

 

Op onze website kun je een compleet overzicht vinden van alle kookworkshops. Vind je het moeilijk om een keuze te maken , gebruik dan onze keuzenhulp. Of vraag een vrijblijvende offerte aan. We nemen alle preventieve maatregelen volgens de Covid richtlijnen.