Verhit de olie in de pan en bak hierin de pinda’s kort aan. Laat ze op een zeefje uit lekken en dep de pinda’s met keukenpapier droog. Doe de pinda’s in de keukenmachine en maat goed fijn.Maak in de vijzel de knoflook, rode pepers, trassi, tamarinde en zout fijn, dit is de boemboe (kruidenpasta). Fruit de gesnipperde sjalotten glazig, voeg dan de boemboe toe, gekneusde citroengras en de limoenblaadjes. Bak deze 1 minuutje mee en schenk dan de kokosmelk, azijn, goela djawa en ketjap erbij. Breng dit langzaam aan de kook zet dan het vuur lager en voeg de gemalen pinda’s toe. Meng dit goed door zet het vuur uit en doe een deksel op de pan. Vlak voor gebruik de massa langzaam verwarmen op laagste gasstand en zoveel lauw water toevoegen tot gewenste sausdikte.

Originele Indonesische pindasaus (satésaus)

Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)

Indonesische kookworkshop volgen?

Kom gezellig Indonesische koken met het bedrijf waar je werkt of voor een leuk familie uitje.

De smaak van deze originele Indonesische pindasaus (satésaus) is erg bijzonder. Omdat er buiten pinda’s ook citroengras, limoenblad, tamarinde, knoflook, sjalot, rode peper, trassi, goela djawa en kokosmelk in zit. Op Internet kom je veel verschillende recepten tegen die als basis pindakaas hebben. Deze satésaus heeft meer structuur en pindasmaak doordat er veel verse pinda’s inzitten.

Deze pindasaus (satésaus) kun je gebruiken bij de recepten van de Indonesische keuken . Ook in de Vietnamese keuken gebruiken ze een dip die op basis van pinda’s is voor bijvoorbeeld de springrols. Deze basis is ook lekker om er bv een dressing van te maken voor Indonesische Vietnamese en Maleise gerechten.