Zo marineer je de boterkip (butter chicken)

Snij het kippendijenvlees in stukken. Als je kippenborst gebruikt snij het borstvlees dan doormidden. Doe de kip in een kom voeg yoghurt, zout en chilipeper toe en meng dit goed door. Dek de kom af met een stukje plastic folie en zet de kom in de koelkast. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren. Nog beter als je dit langer kunt doen!

Werkwijze boterkip (butter chicken)

Haal na de 30 minuten de kom uit de koelkast giet de gemarineerde kip dan op een zeef en laat uitlekken. Verhit de boter in de pan en bak de kip aan alle kanten aan .Doe dan een deksel op de pan en laat de kip op laag vuur in 15 minuten zachtjes gaar worden. Zet dan het vuur uit en ga verder met de saus.

Werkwijze specerijenmix voor de saus van de boterkip (butter chicken)

Meng alle ingredienten voor de specerijenmix door elkaar in een kom en roer dit tot een gladde massa.

Werkwijze saus van de boterkip (butter chicken)

Verhit de boter in een pan, laat het niet kleuren en voeg daar de bloem aan toe. Roer dit goed door en voeg er dan de specerijenmix voor de saus aan toe. Laat dit op een laag vuurtje 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de melkpoeder toe en roer dit goed door. Voeg dan de tomatenblokjes toe roer goed door en doe een deksel op de pan. Laat dit zachtjes 15 minuten inkoken. Haal de deksel van de pan en voeg dan de gebakken kip toe, laat dit 2 minuten zachtjes mee pruttelen. Voeg dan de 1 dl room toe meng dit goed door en laat dit 1 minuut zachtjes mee koken. Breng de boterkip (butter chicken) op smaak met zout en peper.

Als je gebruik maak van kippenborstfilet dan loop je het risico dat je dit gerecht te  gaar maakt. Gebruik daarom het liefst kippendijenvlees voor dit gerecht. Mocht de boter je tegenstaan dan kun dit gerecht even ook met olie maken ipv boter.