Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Zo maak je jam van bospeen gember en specerijen
Ingrediënten
1 theelepel verse gember geraspt
sap van 1 citroen
1 dl sinaasappelsap
1 kg bospeen schoongemaakt en fijn geraspt
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel kardemompoeder
2 dl wortelsap
250 gr suiker
250 gr bloemenhoning
20 gr appelpectine online te koop
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Zo maak je jam van bospeen gember en specerijen
Verhit de olie in een pan en bak de gember kort aan. Voeg dan de wortels toe en bak deze kort mee. Voeg dan citroensap, wortelsap, sinaasappelsap, kardemonpoeder, suiker, honing en pectine toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en gaar de wortels goed door. Stort de jam in schone weckpotten af.