Zo maak je jam van bospeen gember en specerijen

Ingrediënten

1 theelepel verse gember geraspt
sap van 1 citroen
1 dl  sinaasappelsap
1 kg bospeen schoongemaakt en fijn geraspt
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel kardemompoeder
2 dl wortelsap
250 gr suiker
250 gr bloemenhoning
20 gr appelpectine online te koop

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je jam van bospeen gember en specerijen

Verhit de olie in een  pan en bak de gember kort aan. Voeg dan de wortels toe en bak deze kort mee. Voeg dan citroensap, wortelsap, sinaasappelsap, kardemonpoeder, suiker, honing en pectine toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en gaar de wortels goed door. Stort de jam in schone weckpotten af.