Zo maak je imitatie kappertjes van oost indische kers

Ingrediënten

500 gr ongeopende zaden van de Oost- Indische kers
25 gr zout
 Voor de marinade
2 dl sushiazijn
2 dl witte wijn azijn
4 dl water
2 eetlepels korianderzaad
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel geel mosterdzaad
3 stukjes folie
2 eetlepels  dillezaad
2 laurierbladeren
3 st kruidnagel
1/2 theelepel zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je imitatie kappertjes van Oost Indische kers

Was de zaden schoon in water en maak ze goed droog. Doe de zaden in een kom meng dit met de 50 gr zout en laat dit 1 uur marineren. Spoel na 1 uur het zout van de zaden en maak de zaden goed droog. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de zaden toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen en zen dan het vuur uit. Vul af in schone wekpotten en laat minimaal 4 weken op een donkere plek staan.