Zo maak je honing appeltaart in de rijstkoker

Ingrediënten

Voor de appel laag
2 grote appels in plakjes gesneden
½ tl kaneelpoeder
sap van 1 sinaasappel
2 el bloemenhoning
1 el roomboter
Voor de taartvulling
4 eiwitten
4 eidooiers
25 gr suiker
3 eetlepels honing
50 gr gesmolten roomboter
0,5 dl volle melk
merg van ½ vanillestokje
125 gr bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
kleine rijstkoker
kaneelsuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je honing appeltaart in de rijstkoker

Appellaag

Verhit de roomboter in een pan en bak de appel kort aan. Voeg dan de sinaasappelrasp. Kaneel en de honing toe en stoof op laag vuur de appel gaar. Zet dan het vuur uit en laat de appel goed afkoelen.

Taart

Klop de eiwitten samen met het suiker stijf in de keukenmachine. Voeg dan de eidooiers, roomboter, suiker en de vanille toe en meng goed door. Voeg dan de bloem, bakpoeder en het zout toe. droge ingrediënten toe en meng deze voorzichtig door. Doe de afgekoelde appeltjes onderin de rijstkoker en strot hier het cakebeslag over. Doe dan de pan dicht en druk op cook. Al de knop op warm springt druk dan nogmaals op cook en wacht weer totdat deze op warm springt. Druk nog een keer op cook en bij als de knop op warm springt moet de cake gaar zijn. Haal de cake dan uit de rijstkoker stort deze op een bord en bestrooi met kaneelsuiker.