Zo maak je gevulde pannenkoeken het streetfood uit india pantaras

Ingrediënten

Voor het beslag
300 gr bloem
1 tl kurkuma
1 tl zout
4 eieren
1 teentje knoflook fijn gesneden
5,5 dl melk
2 el zonnebloemolie
Voor de vulling
500 gr kippendijen in klein blokjes gesneden
2 laurierbladeren
1 tl kruidnagelpoeder
1 kaneelstokje
2 tl kardemompoeder
2 st ui fijn gesneden
1 grote winterpeen in kleine blokjes gesneden
1 tl zout
Zonnebloemolie
1 rode peper met het zaad in klein ringetjes gesneden
Om te paneren
Paneermeel
3 eieren losgeklopt

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras

Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras

Bereiding:
Voor het beslag van de Pantaras

Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit tot een glad beslag. Bak van dit beslag kleine pannenkoekjes en laat deze afkoelen op een bord. 4 eieren

De vulling

Verhit olie in een pan en bak de ui kort aan. Voeg dan de laurierbladeren, kruidnagel, kaneel en kardemom toe en bak dit kort mee. Voeg dan de winterpeen en de peper toe en bak dit kort mee. Doe dan de kip tin de pan  en bak deze mee totdat de kip gaar is. Zet dan het vuur uit breng de vulling op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Als de de vulling koud is verwijder dan het kaneelstokje!

Het vouwen van de pannenkoekjes

Leg 2 eetlepels van de vulling op het uiteinde van het pannenkoekje. Sla de pannenkoek om de vulling heen zodat je een rol krijgt. Druk dan de linker en de rechter zijkant naar binnen zodat de pannenkoek goed dicht zit en rol de pannenkoek verder op ( het vouwen is zoals een loempia). Maak er een mooie strakke rolletjes van. Rol de pannenkoekjes dan door het ei en vervolgens door de paneermeel. Rol ze dan weer door het ei en vervolgens weer door de paneermeel. Frituur de rolletjes  goudbruin haal uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de Pantaras op een mooi bord met een dip bv Tamarinde chutney