Zo maak je filipijnse vissaus als smaakmaker van filipijnse gerechten

Ingrediënten

0,5 dl kokosazijn
2 theelepels suiker
1 eetlepel Bagoong balayan ( of ½ theelepel trassi en 2 eetlepels thaise vissaus )
2 st trostomaat in blokjes gesneden
1 grote ui fijn gesneden
5 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Filipijnse vissaus als smaakmaker van Filipijnse gerechten

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg dan de uien toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten toe en bak deze kort mee. Voeg dan de Bagoong balayan en de suiker toe en bak kort mee. Voeg dan de kokosazijn toe zet het vuur lager en laat de saus 10 minuten zachtjes trekken. Zet dan het vuur uit laat de de Filipijnse vissaus afkoelen en doe in een schone weckpot.