Zo maak je duxelles van bospaddenstoelen

Ingrediënten

500 gr bospaddenstoelen schoongemaakt
500 gr witte champignons
1 teentje knoflook fijngesneden
3 sjalotten fijngesneden
1 dl witte wijn
½ bosje peterselie fijngesneden
100 gr brioche kruim
Olijfolie om in te bakken
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je duxelles van bospaddenstoelen voor wildzwijn

 

Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien en knoflook kort aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak deze mee. Blus af met de witte wijn stoof de paddenstoelen verder gaar. Breng dan op smaak met zout en peper en zet de pannenstoelen in de koelkast . Als de paddenstoelen lauwwarm zijn draai deze dan door in de keukenmachine en doe dit mengsel in een kom. Voeg dan de peterselie en de brioche kruim toe en breng op smaak met zout en peper.