Zo maak je chipotle pepers in adobo saus

Zo maak je de lekkerste Chipotle pepers in Adobo saus

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor de Mexicaanse keuken waardoor er nu bv verse jalapeno in de supermarkt te vinden is. Als je de saus zelf zou willen maken dan kun je de jalapeno in een rookzak roken in de oven. De rookzakken kun je online bestellen of vinden in de betere kookwinkel.


Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Zo maak je de lekkerste Chipotle pepers in Adobo saus bereiding

8 st Chipotle pepers in de lengte doormidden gesneden ( online te bestellen )
2,5 dl water
4 trostomaten fijn gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl runderbouillon
3 eetlepels appel azijn;
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 eetlepels honing;
theelepel komijn gemalen
1 theelepel zout;
2 theelepels kaneel
1 eetlepel pimenton de la Verra ( gerookte paprika poeder)
½ theelepel kruidnagelpoeder
½ theelepel nootmuskaatpoeder

Zo maak je de lekkerste Chipotle pepers in Adobo saus

Week de pepers in 2,5 dl lauwwarm water ( ongeveer 15 minuten ). Doe alle ingrediënten inclusief het weekvocht van de pepers in een pan en breng dit aan de kook. Doe dan de deksel op de pan en zet het vuur lager, laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal na 15 minuten de deksel van de pan en maal de saus inkoken tot de gewenste dikte.

Tijdens de Mexicaanse kookworkshop

Werken wij ook met verse jalapeno pepers en zouden evt de lekkerste Chipotle pepers in Adobo saus kunnen maken. Tijdens de Mexicaanse kookworkshop leer je veel meer bijzondere Mexicaanse gerechten maken. Een Mexicaanse workshop boeken kan als bedrijfsuitje of met je gezin.

De Mexicaanse kookworkshop is een pittige workshop waarbij wij gebruik maken van diverse soorten Mexicaanse pepers. Bv chili cascabel, chili morita