8 st Chipotle pepers in de lengte doormidden gesneden ( online te bestellen )
2,5 dl water
4 trostomaten fijn gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl runderbouillon
3 eetlepels appel azijn;
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 eetlepels honing;
theelepel komijn gemalen
1 theelepel zout;
2 theelepels kaneel
1 eetlepel pimenton de la Verra ( gerookte paprika poeder)
½ theelepel kruidnagelpoeder
½ theelepel nootmuskaatpoeder
Zo maak je de lekkerste Chipotle pepers in Adobo saus
Week de pepers in 2,5 dl lauwwarm water ( ongeveer 15 minuten ). Doe alle ingrediënten inclusief het weekvocht van de pepers in een pan en breng dit aan de kook. Doe dan de deksel op de pan en zet het vuur lager, laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal na 15 minuten de deksel van de pan en maal de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Tijdens de Mexicaanse kookworkshop
Werken wij ook met verse jalapeno pepers en zouden evt de lekkerste Chipotle pepers in Adobo saus kunnen maken. Tijdens de Mexicaanse kookworkshop leer je veel meer bijzondere Mexicaanse gerechten maken. Een Mexicaanse workshop boeken kan als bedrijfsuitje of met je gezin.
De Mexicaanse kookworkshop is een pittige workshop waarbij wij gebruik maken van diverse soorten Mexicaanse pepers. Bv chili cascabel, chili morita