Zo maak je caribbean black cake

Ingrediënten

100 gr gedroogde dadels
150 gr gedroogde vijgen
2 dl port
50 gr amandelschaafsel
2 dl rum
50 gr kersen
50 gr abrikozen
100 gr sultana  rozijnen
50 gr cranberry
50 gr gedroogde pruimen
Rasp van een limoen
50 gr blanke rozijnen
½ merg van een vanillestokje
350 gr boter
1/2 theelepel gemalen kardemom
260 gr bloem
350 gr bruine basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
Snufje zout
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
5 eieren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Caribbean black cake met specerijen en gedroogde vruchten

 

Doe de dadels, vijgen, 1dl rum, 1 dl port, vanillestokje,  amandelschaafsel, kersen, rozijnen, limoenrasp pruimen en de rozijnen in de kom van de keukenmachine en draai dit net niet fijn. Haal het mengsel uit de kom en laat dit minimaal 1 uur marineren. ( hoe langer hoe beter). Klop de eieren samen met de suiker en de boter  luchtig in de keukenmachine. Voeg dan de bloem ,  kruiden en het zout toe  en meng goed door. Zet dan de keukenmachine uit en spatel er de gemarineerde vruchtenmassa door. Beleg de bakvorm met vetvrij papier en verdeel het deeg over de vorm. Bak de taart in een oven van 170c in ongeveer 40 minuten gaar ( afhankelijk van de grote van de vorm). Haal de taart dan uit de oven en  controleer de gaarheid door er met een saté prikker in te prikken. Bestrijk de taart met de overgebleven port en rum.Laat de taart dan afkoelen en bestrijk nogmaals met port en rum. Het lekkerste is als de taart een nachtje heeft gestaan zodat de smaken goed  zijn doorgetrokken.