Caribbean black cake met specerijen en gedroogde vruchten
Doe de dadels, vijgen, 1dl rum, 1 dl port, vanillestokje, amandelschaafsel, kersen, rozijnen, limoenrasp pruimen en de rozijnen in de kom van de keukenmachine en draai dit net niet fijn. Haal het mengsel uit de kom en laat dit minimaal 1 uur marineren. ( hoe langer hoe beter). Klop de eieren samen met de suiker en de boter luchtig in de keukenmachine. Voeg dan de bloem , kruiden en het zout toe en meng goed door. Zet dan de keukenmachine uit en spatel er de gemarineerde vruchtenmassa door. Beleg de bakvorm met vetvrij papier en verdeel het deeg over de vorm. Bak de taart in een oven van 170c in ongeveer 40 minuten gaar ( afhankelijk van de grote van de vorm). Haal de taart dan uit de oven en controleer de gaarheid door er met een saté prikker in te prikken. Bestrijk de taart met de overgebleven port en rum.Laat de taart dan afkoelen en bestrijk nogmaals met port en rum. Het lekkerste is als de taart een nachtje heeft gestaan zodat de smaken goed zijn doorgetrokken.
Laat een reactie achter