Zo maak je Boerenpate ook wel pate de campagne
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een kom en voeg het varkensvlees, vers vet spek, varkenslever en de kippenlever toe. Meng dit even door dek de kom af met plastic folie en laat dit in de koelkast 24 uur marineren. Giet na 24 uur de marinade van het vlees en verwijder de tijm, dragon en het laurierblad. Draai het vlees door een gehaktmolen op de middels plaat en doe dit in een kom. Voeg dan de eieren, pistachepitten bloem, zout, peper en de nootmuskaat toe en mix goed door. Zet de kom dan in de koelkast en ga verder met het garnituur.Verhit in een pan de olie en de roomboter en bak de kippenlevers 1 minuutje kort aan. Zet dan het vuur uit leg deze op een bord en laat in de koelkast afkoelen. Neem de helft van de vleesmix en doe deze in de vorm. Bestrooi de gebakken kippenlevers met zout en peper en leg deze op de vleesmix. Leg nu de andere helft van de vleesmix op de kippenlevers en vouw de vorm dicht met de plakjes bacon. Bak de pate af au bain-marie op 180c in ongeveer 2 uur.
Laat een reactie achter