Zo maak je boerenpate ook wel pate de campagne

Ingrediënten

500 gr varkensfilet schoongemaakt en in blokjes van 2 cm gesneden
500 gr vers vet spek schoongemaakt en in blokjes van 2 cm gesneden
150 gr varkenslever schoongemaakt en in blokjes van 2 cm gesneden
150 gr kippenlevers schoongemaakt en in blokjes van 2 cm gesneden
2 eieren
1 theelepel bloem
1 theelepel zout
½ theelepel nootmuskaatpoeder
peper uit de molen
2 eetlepels pistache pitten
Voor de marinade
0,5 dl Madeira
0,5 dl cognac
1 dl witte wijn
3 takjes verse tijm
3 takjes dragon
1 laurierblad;
Voor de garnituur
150 gr kippenlevers
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels zonnebloemolie
zout en peper
1 terrine vorm belegt met plakjes bacon

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Boerenpate ook wel pate de campagne

Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een kom en voeg het varkensvlees, vers vet spek, varkenslever en de kippenlever toe. Meng dit even door dek de kom af met plastic folie en laat dit in de koelkast 24 uur marineren. Giet na 24 uur de marinade van het vlees en verwijder de tijm, dragon en het laurierblad. Draai het vlees door een gehaktmolen op de middels plaat en doe dit in een kom. Voeg dan de eieren, pistachepitten bloem, zout, peper en de nootmuskaat toe en mix goed door. Zet de kom dan in de koelkast en ga verder met het garnituur.Verhit in een pan de olie en de roomboter en bak de kippenlevers 1 minuutje kort aan. Zet dan het vuur uit  leg deze op een bord  en laat in de koelkast afkoelen. Neem de helft van de vleesmix en doe deze in de vorm. Bestrooi de gebakken kippenlevers met zout en peper en leg deze op de vleesmix. Leg nu de andere helft van de vleesmix op de kippenlevers en vouw de vorm dicht met de plakjes bacon. Bak de pate af au bain-marie op 180c in ongeveer 2 uur.