Zo maak je bloemkool in op de klassieke manier

Ingrediënten

1 bloemkool in klein roosjes
7 dl appelazijn
5 dl water
20 gr grof zeezout
4 gedroogde rode peper
4 st piment bes gebroken
10 st verse zilveruitjes schoongemaakt
1 eetlepel dillezaad
2 st rode ui in ringen gesneden
½  eetlepel verse gember geraspt

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Zo maak je bloemkool in op de klassieke manier

Blancheer de  bloemkool en de zilveruitjes beetgaar af en leg ze gelijk in ijswater. Doe de  azijn met het water, zeezout, rode peper, piment bes, rode ui, dillezaad en gember in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat even afkoelen. Haal de groenten uit het ijswater en dep deze droog met een schone theedoek. Verdeel de groenten over schonen weckpotten en giet hier de warme marinade over totdat de groentes goed onderstaan. Doe dan de deksel van de pot dicht en laat dit minimaal 2 weken doortrekken.