Zo maak je aziatische koolsalade voor bij de bbq

Ingrediënten

½ witte kool op de mandoline fijn gesneden
1 winterpeen in dunne reepjes op de mandoline gesneden
100 gr edamame ( sojabonen te koop in de toko)
1 rettich in dunnen reepjes op de mandoline gesneden
½ theelepel zout
zout en peper
Voor de dressing
1 dl sojasaus
2 theelepels  melasse
1 theelepel  sesamolie
2 eetlepels sushi azijn
½  theelepel zout
1 eetlepel geroosterde sesamzaad
2 theelepels Shichimi togarashi

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Aziatische koolsalade voor bij de BBQ

Doe de witte kool, winterpeen en de rettich in een kom en bestrooi deze met zout. Zet onder druk weg en laat 15 minuten marineren. Breng ondertussen een pannetje met water en wat zout aan de kook en blancheer de edamame kort af koel  in ijswater en als de bonen voldoende afgekoeld zijn gooi ze dan op een vergiet en laat goed uitlekken. Maak de marinade door de ingrediënten door elkaar te mengen in een kom.  Haal de groenten uit de kom en knijp het overtollige vocht weg. Meng de groenten met de edamame en de  dressing voorzichtig door en breng de koolsla op smaak met zout en peper.