Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Basisrecepten » Zo kook je kreeft op de makkelijkste manier
Zo kook je kreeft op de makkelijkste manier
Ingrediënten
1 levende kreeft
5 liter water
3 eetlepels zout
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Zo kook je kreeft op de makkelijkste manier
Breng het zout met het water aan de kook. Pak dan de kreeft op draai deze en laat de kreeft beginnend met de scharen voorzichtig in het kokende water zakken ( let op de staart klapt om en kan er voor zorgen dat je heet water of je heen krijgt). Breng dat het water bijna weer aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de kreeft in het vocht afkoelen. Ik ben zelf niet zo een groot voorstander van de kreeft levend in de pan te doen daarom haal ik eerst een mes door de kop zodat het beest gelijk dood is. Dit recept kun je gebruiken voor kreeft met een saus van parmezaanse kaas
Ook lekker:
Indonesische sambal zelfgemaakt
Sinaasappel mayonaise voor cocktail willem alexander
Gestoomde vis op citroengras recept uit de thaise keuken
Zo maak je imitatie kappertjes van oost indische kers
Zo maak je mousse van avocado op een snelle manier
Speculaas rijst met pepernoten dessert voor sinterklaas avond
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































