Zilveruitjes in het zuur atjar bawang timor

Ingrediënten

400 gr verse zilveruitjes meloesuitjes
1 theelepel zout
2 uien fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels olie
1 eetlepel djahe
1 st steranijs
5 dl kruidenazijn
3 eetlepels witte basterdsuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak verse zilveruitjes meloesuitjes in het zuur

Pel de zilveruitjes doe ze in een schaal wrijf ze in met het zout en laat ze 2 uur staan. Maak de uitjes daarna goed droog en doe ze in een schone weckpot. Verhit olie in een wok en bak de gesneden ui, knoflook en djahe kort aan. Blus dan af met de kruidenazijn voeg de steranijs en de basterdsuiker toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en giet dit mengsel op de zilveruien. Laat minimaal een week intrekken. Dit gerecht combineert lekker met Boemboe hijau ayam