Zelf een lekker pate maken is echt niet moeilijk met dit recept

Ingrediënten

600 gr parelhoen levers ( bij een goede poelier te bestellen)
600 gr roomboter gesmolten
3 hele eieren
1 sjalot klein gesneden
2 theelepels kleurzout ( bij de slager te bestellen)
4 theelepels zout
1 theelepel witte peper gemalen
vers vet spek in plakken gesneden ( bij de slager te bestellen)
pate vorm

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zelf een lekker pate maken is echt niet moeilijk met dit recept

Beleg de pate vorm met de plakken vers vet spek en zorg er voor dat de plakken elkaar overlappen. Doe de eieren met de parelhoenlevers, sjalot, kleurzout, zout en peper in de blender. Laat de blender zachtjes draaien en oeg langzaam de boter toe, blijf draaien totdat je een gladde massa hebt. Zet dan de blender uit en giet de pate vulling door een bolzeef.  Zet er wel een kom onder anders moet je weer opnieuw beginnen. Nu heb je de basisvulling voor een pate gemaakt waaraan je allerlei gare ingrediënten kunt toevoegen. Met gare ingrediënten bedoel ik dus bv stukjes wild, lamsvlees, kalfsvlees, rundvlees of kippenvlees dat van te voren is gegaard. Verder kun je er noten, zaden, gedroogde vruchten, kruiden en of paddenstoelen aan toevoegen. Zorg wel dat het garnituur niet te groot is. Meng dit dan door de pate vulling en stort dit in de pate vorm. Gaar de pate au bain-marie af in ongeveer een uur. Het beste resultaat krijg je als je de pate een dag van te voren maak en dan 24 uur laat doorkoelen.