Zelf chocolade ijs maken recept

Ingrediënten

1,5 liter slagroom
250 gr pure chocolade ( couverture)
1 dl crème de cacao
275 gr suiker
10 st eidooiers

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Meng in een rvs kom de eidooiers, suiker en de crème de cacao en klop dit goed los.Doe de slagroom in een pan en breng deze aan de kook. Ze dan het vuur lager voeg chocolade toe en meng goed door.Giet de warme chocoladeroom  beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed los.Giet deze massa weer in het pannetje en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!). Haal de pan dan van het vuur en giet de massa in een kom en laat dit goed afkoelen. Draai deze massa op in een ijsmachine.