Zeeduivelfilet van de big green egg met rode quinoa en gerookte trostomaten

Ingrediënten

4 porties zeeduivelfilet in dunne plakjes gesneden
4 st Cederhouten velletjes
100 gr rode Quinoa
6 trostomaten
1 eetlepels kappertjes
20 gr gerookte boter gesmolten
1/5 bosje bieslook fijngesneden
rasp van een citroen
1 sjalotten fijngesneden
1 dl Olijfolie
Zout en peper
Bindtouw
Rookzak

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Leg de Cerderhouten velletjes in een bak met water. Kook de Quinoa zoals aangegeven op de verpakking en breng op smaak met zout, peper en het rasp van de citroen. Snij een kruisje in de onderkant van de trostomaten en doe de tomaten in een rookzak . Leg de rookzak op de Big Green Egg en laat de zak 10 minuten roosteren. Haal de rookzak dan uit de green egg en verwijder de tomaten. Verwijder het velletje van de tomaten en snij deze in kleine dobbelsteentjes ( hou de zaadjes en het vocht apart in een bakje). Meng de tomaten blokjes met kappertjes , gerookte boter, knoflook, bieslook, sjalot, zout, peper en de olijfolie. Voeg net zo veel vocht van de tomaten toe totdat je een mooie emulsie hebt. Neem dan een velletje Cederhout en leg hier wat van de rode Quinoa op. Verdeel dan de plakjes zeeduivel op de rode Quinoa. Schep hier wat gerookte trostomaten op en bind het hout dicht met wat bindtouw. Rooster de Cederhouten pakketjes gaar op de bbq ( meestal is je gerecht gaar als het Cederhout weer goed droog is). Haal het hout dan van de bbq en leg de pakketjes op een mooi bord. Knip de pakketjes dan open en lepel er nog wat van de trosmaten over.