Zeeduivelfilet van de big green egg met rode quinoa en gerookte trostomaten

Ingrediënten

– 4 porties zeeduivelfilet
– 100 gr rode Quinoa
– 6 trostomaten
– 1 eetlepels kappertjes
– 20 gr gerookte boter gesmolten
– 1/5 bosje bieslook fijngesneden
– 1 sjalotten fijngesneden
– 1 dl Olijfolie
– Zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Kook de Quinoa zoals aangegeven op de verpakking en breng op smaak met zout, peper en het rasp van de citroen.Snij een kruisje in de onderkant van de trostomaten en doe de tomaten in een rookzak . Leg de rookzak in de Big Green Egg en laat de zak 15 minuten op hoog vuur roosteren.Haal de rookzak uit de green egg en verwijder de tomaten eruit.Verwijder het velletje van de tomaten en snij deze in kleine dobbelsteentjes ( hou de zaadjes en het vocht apart in een bakje).Meng de tomaten blokjes met kappertjes , gerookte boter knoflook, bieslook, sjalot, zout, peper en de olijfolie. Voeg net zo veel vocht van de tomaten toe totdat je een mooie emulsie hebt.